Meten is weten! Persoonlijk voedingsadvies

Testing testing! Precies meten welke voeding jouw lichaam nodig heeft, óf waar je beter heel ver weg van kunt blijven. Dit lijkt toekomstmuziek, maar er is nu al heel veel mogelijk op het gebied van meten. Van een chip in je arm die heel nauwkeurig alle waardes in je lichaam meet, tot een DNA- en zelfs een adem-analyse. Hoe lang zal het nog duren tot je op je smartwatch kunt blazen en je een persoonlijk voedingsadvies krijgt?

Sophie ondervindt in deze aflevering allerlei van dit soort testjes aan den lijve. Maar er is meer! Albert Heijn heeft namelijk een voedingswaarden-dashboard gelanceerd, gekoppeld aan jouw persoonlijke Albert Heijn account! Het dashboard biedt je gezondere alternatieven voor de producten die jij vaak in huis haalt. Ook zo benieuwd? Je checkt het dashboard hier:

Jouw Voedingswaarden op ah.nl

In Appie Tomorrow geeft Sophie je een kijkje in de toekomst. Welke bizarre uitvindingen en innovaties beïnvloeden ons dagelijks leven en maken het straks nog veel spannender? Betalen met je glimlach, een supermarkt zonder kassa’s, robots die weten wat jij wil, voedsel speciaal afgestemd op jouw lijf. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is al in de maak.

Technologie speelt (on)gemerkt een enorme rol in ons leven. Wat een aantal jaar geleden onmogelijk leek, is nu dichterbij dan je denkt. Wat dacht je van een koelkast die tegen je praat, eiwitrijk voedsel op een duurzame manier gekweekt of je verplaatsen in een auto zónder chauffeur. Ben jij nieuwsgierig naar wat de toekomst gaat brengen? Check dan om de twee weken een nieuwe aflevering van Appie Tomorrow!

Meer Appie Today Onderzoekt