Zuid Aziatische keuken met Nazish Saleem

1 maart 2018

Twee jaar geleden opende Nazish Saleem samen met zijn jeugdvriend de theebar T’s, om mensen kennis te laten maken met de vele verschillende soorten thee over de wereld. Zo ook de chai thee van zijn moeder, waar Nazish mee opgroeide. “Bij dit recept is het vooral een kwestie van zelf experimenteren en ontdekken welke blend van kruiden het beste bij jouw smaak past”. Voeg dus gerust iets meer of minder van de kruiden toe!

Chai thee, een warm kruidig drankje uit Zuid-Azië.

Wat heb je nodig? (voor 2 grote theeglazen)

  • 4 theelepels losse zwarte thee bladeren (het liefst uit Assam)
  • 250 ml water
  • 250 ml melk (liefst volle melk vanwege de vetten)
  • Verse Zuid-Aziatische kruiden naar keuze zoals bijvoorbeeld:
  • 4 groene kardemom peultjes
  • 3-4 kaneelstokjes
  • 3-4 zwarte peperkorrels
  • ½ theelepel venkelzaad
  • 4 dunne plakjes verse gember
  • Eventueel kandijsuiker of honing naar smaak

Aan de slag:

Verwarm het water en laat het een paar minuten zachtjes koken op een middelhoog vuur. Voeg zodra er bubbels vormen in het water de melk en de kruiden toe. Als het mengsel begint te koken kun je de losse thee bladeren toevoegen. Verlaag naar laag vuur en laat het geheel 3 -5 minuten intrekken. Giet de chai over een zeef in de glazen en voeg naar smaak kandijsuiker of honing toe.

Naar receptuur van T’s teabar.

Meer Appie Today Kookt