Italiaanse keuken met Bruno Giuntoli

22 maart 2018

Als Bruno Giuntoli nog maar één gerecht zou mogen eten, zou het pasta al ragù zijn: pasta met een saus van tomaat en gehakt. "Dat is dus geen pasta bolognese, dat bestaat namelijk niet," aldus de Italiaans-Rotterdamse restauranteigenaar. "Als je in een Italiaans restaurant pasta bolognese op de kaart ziet staan moet je zo snel mogelijk wegwezen". Pasta al ragù is een traditioneel gerecht uit Bologna, dat in heel Italië beroemd is geworden. Iedere provincie maakt het weer net anders en omdat Bruno's familie uit Toscane komt, deelt hij het recept voor de Toscaanse versie van het recept. "Simpel en toch smaakvol, het ultieme Italiaanse gerecht."

Pasta al ragù, pasta met een saus van tomaat en gehakt

Wat heb je nodig?

  • 500 gram half om half gehakt
  • 1 kippenbouillon
  • 1 streng bleekselderij
  • 1 ui
  • 250 ml rode wijn
  • 150 ml olijfolie
  • Een paar takjes rozemarijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 500 ml water
  • Pasta naar keuze

Zet de ingredienten op je lijst

Aan de slag

Verhit de olijfolie in een grote pan. Fruit de fijngesneden ui en bleekselderij in de pan. Voeg daarna het gehakt erbij en bak tot het bruin is. Giet de wijn in de pan en laat ongeveer de helft verdampen. Roer de tomatenpuree in het gehaktmengsel en laat het op hoog vuur pruttelen. Breng ondertussen een halve liter water aan de kook voor de bouillon. Roer de bouillon in het water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Snijd de rozemarijn in stukjes en voeg toe. Breng de saus op smaak met zout en peper. Laat de saus vervolgens minimaal twee uur op middelhoog vuur intrekken. Kook de pasta wanneer de saus klaar is. Serveer de pasta met een flinke hoeveelheid saus. Buon appetito!

Meer Appie Today Kookt