Marokkaanse keuken met Healthy Sisters

29 maart 2018

De zussen Rachida en Najima Kharbouch waren na jaren zich ergeren aan hun overgewicht en het zoveelste mislukte dieet het helemaal zat. Geen crashdieet en onontkomelijke vreetbuien meer, in 2014 gooiden de zussen met Marokkaanse roots het roer om. Ze geven de traditionele gerechten van hun moeder een gezonde twist en zetten deze de recepten op hun blog Healthy Sisters. Voor Lize maken ze hun tortilla met zoete aardappel. Besaha!

Zoete aardappel tortilla met Marokkaanse kruiden.

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 3 zoete aardappels (in schijfjes of blokjes gesneden)
  • 1 paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 lente uitjes
  • (keltisch zee-) zout
  • 150 gram olijven
  • 200 gram kastanjechampignons (in schijfjes gesneden)
  • 10 eieren
  • bosje koriander

Zet alles op je lijst

Aan de slag

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de zoete aardappels tot ze iets zachter zijn. Voeg de ui, knoflook, champignons, paprika en kruiden toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel gaar koken. Voeg een handje gesneden koriander en de gehalveerde olijven als laatste toe. Klopt de eieren in een bak. Als alles gaar is, giet je de eieren in de pan. Laat de tortilla even op middelhoog vuur sudderen, tot je ziet dat de eieren omhoog komen en het geheel een soort taartje vormt. Daarna draai je de tortilla om, zodat de bovenkant ook gaar wordt. Gebruik voor het omdraaien van de tortilla een bord. Serveer met wat verse koriander.

Meer Appie Today Kookt