Waarom eten Aziaten met stokjes?

Waarom eten Aziaten met stokjes? Vroeger, en dan hebben we het over héél lang geleden, aten we allemaal met onze handen. De komst van het vuur bracht hier verandering in. We trokken massaal de keuken in, hingen de potten boven de vlammen en sneden de ingrediënten om de kooktijd te verkorten. Om de handen niet te verbranden kwamen de Aziaten met een simpele oplossing… stokjes!

Waarom eten Aziaten met stokjes?

Vroeger, en dan heb ik 't over héél lang geleden, aten we allemaal met onze handen.

Maar toen was daar het vuur. We trokken de keuken in.

Ook in Azië hingen de potten boven de vlammen.

Om de kooktijd te verkorten, sneed men de ingrediënten voor het koken in kleine stukjes.

Een goede chef proeft regelmatig z'n eten...

maar vis maar 's met blote handen iets uit een gloeiende kookpot.

De oplossing was voor de Aziaten simpel. Met twee twijgjes visten ze een hapje eten uit de pot.

Omdat de stukjes niet meer gesneden hoefden te worden, bleken die twijgjes ook handig als bestek.

Maar er is meer. Volgens de Aziaten smaakt je eten beter als je het met stokjes eet.

Bij het happen van de stokjes komt er extra zuurstof je mond in. Daardoor proef je beter.

Daarom eten Aziaten met stokjes!