Schimmel eten?

Kun je schimmel eten? Jazeker! Sommige schimmels ken je vast en zeker. Bekende eetbare schimmels zijn champignons, schimmelkaas of een wat luxere schimmel: truffel. Al deze schimmels zijn heerlijke smaakversterkers en kun je dus met een gerust hart deze schimmels eten. Maar er zijn ook soorten schimmel die je absoluut niet mag eten. Sommige soorten schimmel zijn dan ook gevaarlijk. Denk maar aan de schimmel een een glas drinken, schimmel plekken op groente en fruit of een stukje beschimmeld brood. Als er een stukje schimmel op je eten zit, betekend dat dat er vaak aan de binnenkant nog meer schimmel zit! Naast dat deze soorten schimmel gevaarlijk is voor je gezondheid, zal het ook nog eens vies smaken. Let dus goed op dat waneer je een schimmel eet, je ook echt een schimmel neemt die eetbaar is. Want nogmaals, niet elke schimmel, is een geschikte schimmel.

Elk soort eten heeft zijn eigen wetenswaardigheden, oftewel: Etenswaardigheden! En al die etenswaardigheden vind je hier op het kanaal van Appie Today. Prangende vragen over eten worden bij Etenswaardigheden beantwoord. Want veel van deze antwoorden zijn het onderzoeken zeker meer dan waard. Zoals: Waarom is een banaan krom? Hoe komt Ceasar salad aan zijn naam? en Waarom het een hotdog nou een hotdog? Alle antwoorden vind je dus hier, bij Etenswaardigheden. Heb jij nou ook een prangende vraag, of leuk idee voor Etenswaardigheden? Laat hem dan achter in de comments hieronder!

Ja! Sommige schimmels kun je gewoon opeten.

Bijvoorbeeld truffels, champignons

of die in een lekker stukje schimmelkaas.

Máár, pas op voor schimmels

op fruit, in je drankje of op brood.

Ook al zie je aan de buitenkant maar een klein beetje,

aan de binnenkant zit er vaak nog veel meer verstopt.

Die kun je dus maar beter laten staan.

Meer Appie Today Verrast