Appel met of zonder schil eten?

Moet je een appel schillen? Je kunt een appel schillen, maar dat hoeft helemaal niet. De restjes bestrijdingsmiddelen die er nog op de appel zitten, zijn minimaal. Sterker nog, je kunt de schil van een appel er beter omheen laten zitten. De schil van een appel zit namelijk vol met vitaminen. Dat maakt dat een appel een hartstikke gezond tussendoortje is. Veel van deze vitaminen die in de appel zitten, bevinden zich ook vlak onder de schil van de appel. Zonde dus om ook dit gezonde deel van de appel te verliezen.

Naast dat de appel dus een gezonde snack is, is de appel ook een frisse toevoeging tot heerlijke gerechten. Zoals bij een stamppottje of bij zuurkoolsalade. En als je een appel nou iets minder gezond wil maken, kun je altijd nog een appeltaart of appelflap bakken! Groene appels, rode appels, zoete appels of zure appels... De keuze is reuze met appels!

Elk soort eten heeft zijn eigen wetenswaardigheden, oftewel: Etenswaardigheden! En al die etenswaardigheden vind je hier op het kanaal van Appie Today. Prangende vragen over eten worden bij Etenswaardigheden beantwoord. Want veel van deze antwoorden zijn het onderzoeken zeker meer dan waard. Zoals: Waarom is een banaan krom? Hoe komt Ceasar salad aan zijn naam? en Waarom het een hotdog nou een hotdog? Alle antwoorden vind je dus hier, bij Etenswaardigheden. Heb jij nou ook een prangende vraag, of leuk idee voor Etenswaardigheden? Laat hem dan achter in de comments hieronder!

Je kunt een appel schillen. Maar het hoeft niet...

de restjes bestrijdingsmiddelen zijn namelijk minimaal.

Het is juist beter om de schil lekker te laten zitten,

want die zit vol met goede voedingsstoffen!

Je moet 'm alleen wel even wassen.

Daarmee verwijder je stof en vuil!

Meer Appie Today Verrast