Voedselverspilling

Restaurant Instock zet voedselverspilling op de kaart. Vincenzo neemt een kijkje in de keuken! Wil je weten wat jij kunt doen? De chefs van Instock delen hun tips én recepten op de AH Community: http://ah.nl/s/6swxx

Ik ben Vincenzo en we gaan het hebben over voedselverspilling. Toch?

We zouden kunnen focussen op wat we verkeerd doen.

Maar we kijken: Wat doen sommigen tégen voedselverspilling? Zoals Instock.

Dat restaurant werkt met producten die weggegooid zouden worden...

terwijl ze eigenlijk nog perfect zijn. Daar gaan wij naartoe. En hoe gaan we?

Man, man, man.

Hallo.

Ik ben Vincenzo. -Ik ben Freke. Welkom.

Een kar vol van de Albert Heijn. -Daar gaan we iets lekkers mee maken.

Allemaal brood. Wat doet Instock daarmee?

Wij zetten voedselverspilling op de kaart. Een derde van al 't eten wordt weggegooid.

We hebben Instock opgericht...

omdat je daar nog lekkere dingen mee kunt maken.

80% van wat hier op je bord ligt, is gered. -Gered voedsel? Dat klinkt leuk.

Jij bent de chef-kok. Hoe gaat dat in z'n werk bij Instock?

Wij krijgen de producten binnen van de Albert Heijns.

We kijken wat we kunnen gebruiken en maken er een menu mee.

Mijn mond wordt waterachtig. Dit ziet er fantastisch uit.

'Bijna verspild voedsel', maar we hebben het gered. We hebben jullie gered.

Waarom eten jullie hier? -We wilden het concept uitproberen.

Is het lekker? -Verrassend wat ze ermee doen.

Hoe belangrijk is 't niet te verspillen? -Het is mooi meegenomen.

Wij bewaren thuis alles in bakjes in de koelkast.

Laat het maar komen. -Alstublieft. Smakelijk eten.

Echt lekker.

Wat doe jij tegen voedselverspilling? Laat het ons weten in de comments.

Dat is het.

Meer Appie Today Onderzoekt