Ouderen & moderne gerechten

Deze keer laten we ouderen kennismaken met een aantal moderne gerechten. Wat vinden zij van een boerenkoolsmoothie met tarwegras, quinoasushi of een bbq-tofu-spies? Smaken deze gerechten naar meer? En, zijn deze moderne gerechten wel zo nieuw voor ze of weten ze meer van de moderne keuken dan je zou denken?

Nederlanders koken gemiddeld maar zeven verschillende gerechten.

Laten we wat nieuws proberen.

Ik ken dit niet.

Vandaag laten we allerlei moderne, hippe gerechten proeven door ouderen.

Dit is de boerenkool en tarwegrassmoothie.

Dat is een grappig luikje. Daar komen leuke dingen doorheen.

Ik vind het net op zuurkool lijken. -Boerenkool.

Een smoothie. -Ik proef nog iets.

Kiwi. -Het lijkt wel gras.

Tarwegras. Kijk eens. -Dat eet jij regelmatig, toch?

Goed voor je libido.

Ja, doe mij maar een litertje.

En dan nu sushi van quinoa.

Een lekkere biefstuk.

We hebben geen vorkje of zo. -Nee, je moet met je handen eten.

Ik proef worteltjes. -Rauwe worteltjes.

Rooie kool met zaad.

Recht uit het oerwoud. -Vooral natuur.

Quaninoa. -Qouinda.

Quinoa sushi. -Zie je nou wel?

Ik zou het leuk vinden als ik gasten krijg om het te serveren.

En dan een glaasje wijn erbij en een bloemetje op tafel...

dan is het helemaal top. Geweldig.

Dit is de barbecue-tofuspies, geserveerd in een stolpje met rook.

Hé, een Moeder Mariabeeld. -Een stuk spek.

Verdomme.

Waterpijp. -Ik wacht even tot jullie beginnen.

Ja, laat mij maar de kastanjes uit het vuur halen.

Ik heb het idee van een beetje vis. -Is het vis?

Het zou ook zo'n nieuw product kunnen zijn.

Tofuspiesen. -O, tofu, man.

Vanavond komt de ziekenwagen, liggen we alle drie in het ziekenhuis.

Ze hebben me vergiftigd. -Als we dan maar niet bij elkaar komen.

Ik ken dit niet.