Hollandse kost in Pyeongchang

Lusten Zuid-Koreanen eigenlijk erwtensoep? En wat vinden Robbert en zijn team van de lokale specialiteit? Ze kennen het in ieder geval niet!

Ik ken dit niet.

Schaatsen en Hollandse kost, een gouden combinatie.

Vandaag zijn we in Pyeongchang in Zuid-Korea...

om te kijken of de Koreanen er ook zo over denken.

Na een lange dag schaatsen is niets zo lekker...

als een goede boerenkoolstamppot met gerookte worst. Toch?

Is dit aardappel met worst?

Het lijkt wel op een salade.

Lekker. Heel lekker.

Boerenkoolstamppot.

Denk je aan winter, dan denk je aan erwtensoep.

Een gerecht waar we trots op zijn. Laten we kijken of dat terecht is.

Wat is dit?

Wat zijn dit voor rare stukjes?

Het lijkt net alien-soep.

Erwtensoep met worst. -Erwtensoep met worst.

Lekker of niet? Nee?

Nu we toch helemaal in Zuid-Korea zijn, is het een mooie kans...

om de Ik-ken-dit-niet-crew eens dingen te laten proeven die ze nog niet kennen.

Kom maar, jongens.

Speciaal voor de Nederlandse crew: gestoomde zijdeworm.

Eet smakelijk.

Het ruikt best naar nootjes of zo. -Hou toch op.

Ik heb hier zo geen zin in.

Als je bijt, ontploft het in je mond.

Ik vind echt dat jullie een beetje overdrijven.

Beondegi.

Doe mij maar boerenkool.

Voor meer afleveringen: Volg ons op appietoday.nl.