Kickstart journaal #04

Benieuwd hoe je gezond kan leren mealpreppen? Kijk nu Kickstart journaal nummer 4!

Hoi, ik ben Lize en dit is mijn sidekick Jard.

Welkom bij het Kickstart Journaal dag vier.

Laten we beginnen met het belangrijkste nieuws van vandaag.

Mealprep expert Philippine vertelt ons alles over mealpreppen.

En we duiken de keuken in met Floortje om alvast wat kickstartrecepten voor te bereiden.

Zo, ik heb echt heel veel gedaan vandaag.

Ik moet zo weer even boodschappen gaan doen.

En dan moet ik ook nog eens bakjes vinden om mee te mealpreppen.

Mealpreppen is kort gezegd het alvast klaarmaken.

Zodat als ik morgen op kantoor ga werken, dat ik dan niet dit hoef mee te slepen...

...maar alleen maar dit.

Ik ben geen mealprepkoningin, maar ik vind wel dat ik slimme dingen bedacht had.

Want ik heb de dressing in een oude kauwgomverpakking gedaan.

De koriander in een afgeknipt, oud doosje.

Dit is denk ik niet zo’n goed idee. Gelukkig heb ik later afgesproken met Philippine.

Zij kan mij alles over mealpreppen leren.

Ben ik goed bezig of wat? -Ja lekker bezig, Lize.

Dankje.

Hé mealpreppen, wat is dat?

Mealpreppen betekent dat je op één dag...

...meerdere gerechten gaat bereiden voor de rest van de week.

Philippine, laat maar zien.

Dan gaan we de ingrediënten pakken. -Daar heb ik een trucje voor.

Ik heb eerst nagedacht over wat ik allemaal deze week wil gaan eten.

En zijn dat dan bepaalde producten waar je dan eerder voor kiest?

Dat zijn ingrediënten die goed houdbaar blijven.

Zalm of gerookte kipfilet. Bijvoorbeeld een komkommertje...

...daar gaan we de zaadjes uithalen.

Dus als je de zaadjes eruit haalt dan blijft hij langer fris.

Precies. Bijvoorbeeld ook een omelet kan je heel makkelijk mee nemen...

...want die is zowel warm lekker om te eten, maar ook ideaal als lunch.

Om koud te eten. -Zo leer je elke dag wat.

Oké, hoe gaan we dit meenemen?

Ik heb daar allemaal handige bakjes voor.

Eentje met allemaal verschillende vakjes erin.

Voor de soep heb ik deze: een soort thermofles.

Dan blijft het echt een paar uur lekker warm.

Helemaal fantastisch die informatie over miepreppen.

Mealpreppen!

Maar hoe gaat dat dan in de praktijk, Lize?

Nou Jard, leuk dat je het vraagt!

Ik ben namelijk de keuken in gedoken en ik heb flink gemealprept.

Kijk maar met me mee.

Jij doet mee aan de Kickstart. Hoe gaat het?

Ja, het gaat verassend goed.

Waarom doe je mee?

Ik ben een 'foodblogger' en ik heb mijn eigen serie op Youtube.

Daar wil ik mensen bewust maken van wat ze eten.

Heb je nog iets spannends geleerd hiervan?

Dat je met een gezonde leefstijl heel lekker kunt eten!

Prima te doen hoor.

Volgens mij zijn we er wel zo’n beetje. Dekseltje erop.

Ziet er top uit! Handig ook dat je de nootjes apart hebt gedaan.

Zo blijven ze lekker krokant en de dressing, super.

Nu gaan we terug naar Lize in de studio!

Lize, ik heb er trek van gekregen. -Snap ik.

Trek in het gezondheidsnieuws.

De ontbijtjes zagen er weer heerlijk uit vandaag.

Eens kijken hoe het in Nederland gesteld is met de kookgewoontes.

24% van de Nederlanders kookt alle dagen van de week zelf.

In Zeeland kookt zelfs 37% van de huishoudens alle dagen van de week.

Morgen starten we met de volkoren boterham met pindakaas en banaan...

...bloemkoolkikkererwtensalade voor de lunch...

...en bieflapjes met spruiten en zoete aardappelpuree voor diner.

Uiteraard is er ook een vega optie. Tot morgen!

Meer Kickstart 10-daagse