Kickstart Journaal #09

Lize duikt weer met Chef Koen de keuken in. Dit keer gaan ze van guilty pleasures healthy pleasures maken. Verder heeft Lize een paar superslimme snacktrucs voor je. Kijken dus, naar het Kickstart Journaal van dag 9!

Hoi, ik ben Lize. Dit is mijn sidekick…

…Hans.

Welkom bij het Kickstartjournaal dag negen.

Laten we beginnen met het allerbelangrijkste nieuws van vandaag.

Chef Koen leert ons alles over het ‘omturnen’ van guilty pleasures in healthy pleasures.

En we duiken samen de keuken in om direct wat heerlijke creaties te bereiden.

Goedemiddag, het is dag negen.

Dit is mijn prachtige lunch en daar is Dirk.

Als ik dit zo dadelijk op heb, bestaat er een grote kans...

...dat ik rond vier uur heel erg trek krijg in iets…

…in wat zoets.

Nou heb ik daar een paar dingen zelf op bedacht.

Echt wel.

Ik weet niet of het de beste oplossing is, maar…

Wat voor mij ook goed werkt is, een bevroren banaan.

Het is net alsof je een ijsje eet.

Mochten jullie nog leuke tips hebben om healthy te snacken, let me know.

Het is belangrijk dat je naar je lichaam luistert.

Maar kies wel voor de gezonde optie.

Dus maak van je guilty pleasure een healthy pleasure.

En ik ga jou laten zien hoe je dat moet doen…

…maar dat ga ik niet alleen doen.

Hier heb ik natuurlijk hulp bij nodig.

Dat ben ik. Ik ben hulp.

Dan gaan we wat lekkers maken. -Goed.

Vertel ons, wat gaan we maken?

Nou, de bananenpannenkoekjes van dag zeven waren goed in de smaak gevallen.

Dus we gaan er wat blueberries aan toevoegen en we garneren het even wat anders af…

…en presenteren het even wat anders.

Nou, ik ga de bananen doen. Die mix ik met wat blauwe bessen.

De eieren erbij.

Zou jij een beetje kaneel er door willen doen?

Het ziet er zo ranzig uit. Hoeveel kaneel?

Een paar scheutjes.

Maak het niet te fijn.

Dan zal ik vast de pannenkoekjes gaan bakken.

Ah, leuke mini pannenkoekjes ga je maken.

Zou jij de pannenkoekjes willen omdraaien voor mij?

Oh, verantwoordelijkheid.

Team effort.

Gelukt? -Nee, ja, nee.

Gewoon op floppen? -Ja, leg ze maar neer.

Voila, kijk eens. -Yes.

Alsjeblieft.

Lekker.

Hé Koen, je had toch nog een bordje?

Wauw Lize! You got skills!

Thank you very much, but it was with a professional. I don’t know if I could have done it alone.

Time for the healthy news.

Vandaag waren wederom feestjes op het bord.

Lekker bezig.

Je blijft op gewicht als er een balans is tussen de hoeveelheid energie uit je eten en drinken…

…en de hoeveelheid energie die je lichaam verbruikt.

Het gaat dus om het vinden van jouw balans.

Als kickstart van de dag, gaan we morgen voor havermout…

…gevolgd door spinazie, ei en avocado op geroosterd brood…

…en s’avonds dahl met spinazie.

Dat beloofd veel goeds op dag tien.

Tot dan!