IJsrolletjes, bouillon en de kroket!

Wat zijn de foodtrends van nu? We gaan je weer een paar leuke foodtrends voorschotelen: 1) Ijsrolletjes - Op een grote, ronde plaat van - 30 °C wordt een vloeibare ijsmix gegoten en een topping neergelegd. Nadat het ijs goed is bevroren op de plaat wordt het opgerold. 2) Bouillon - Niet langer oma's opkikker, maar als vervanger van koffie of tegen een kater. 3) Kroket - wie kent 'm niet? Inmiddels zijn er zo'n 25 vullingen dus er is altijd wel eentje die je lekker vindt!

Dit is: Ontdek de Trend. Jouw maandelijkse dosis foodtrends.

Met straks: Warme bouillon en hete kroketten.

Maar nu eerst: Een ijskoude trend. -Dames en heren, wij zijn: Looping Good.

Oké.

Ik ben met m'n vriendin naar Thailand gegaan om lekker te gaan backpacken.

En daar kwam ik deze nieuwe manier van ijs maken tegen.

Toen dachten we: Dit heeft Nederland ook nodig.

Dus we hebben het hierheen gebracht. We hebben platen van min 35 graden.

We hebben een verse ijsmix. We hebben verschillende ingrediënten, zoals:

Vers fruit, koekjes. -Frambozen, Bastognekoekje.

En als alles mooi bevroren is, rollen we het ijsje op...

en daarna maken we 'm af met een van onze verse toppings.

Wij maken het ijsje voor je neus. We geven een showtje erbij...

en je gaat met een glimlach naar huis.

Is genoeg. -O, het is genoeg, hoor ik.

Bouillon, niet langer oma’s opkikker, maar een heuse trend in het buitenland.

Als vervanger van de koffie of gewoon tegen je kater.

Bouillon is heel gezond voor je.

En mensen zijn op zoek naar gezond, lekker, gevarieerd eten.

Maar bouillon is ook een tijdrovend proces om te maken...

en dat nemen we ze uit handen.

In steden als New York, Berlijn, Londen is het echt een dingetje aan het worden.

Bouillon is gezond, het is laag in calorieën, het is mega lekker...

vol met voedingsstoffen, helpt bij het sporten, tegen een kater...

en je kan het elk moment van de dag gebruiken. Een magische drank.

De kroket is uniek. Misschien wel de koning van ons culinaire erfgoed.

Niet zo gek dus, dat er inmiddels een kroketrestaurant bestaat.

Het begon allemaal vanuit de liefde voor kroketten, vanuit m'n opa en oma.

En nu zijn we het eerste krokettenrestaurant van Nederland.

Kroket is een oer-Hollands product.

En we merken ook dat veel toeristen ervan houden.

Dus kroketten veroveren de wereld.

Ondertussen kunnen we meer dan 25 verschillende soorten kroketten maken.

Het unieke waaraan Nederland en België hun kroket maken is de roux.

Die is veel smeuïger. Je hebt in het buitenland ook wel heel veel kroketten...

maar die zijn vaak veel steviger, doordat ze die meer ontwikkelen in het korstje.

Maar in Nederland maken we met bouillon er een culinair topproduct van...

wat echt een ambacht is om te maken. We maken alles met de hand...

van de bouillons tot het rollen en dat proef je uiteindelijk.