Bello du boeuf

Chef Koen bezoekt een camping en maakt een gerecht van wereldklasse met wat er in de koelbox van zijn gasten zit.

In dit toprestaurant kookt chef Koen elke dag de sterren van de hemel.

Maar kan hij dat ook onder de sterren?

De camping is zijn keuken en jouw koelbox zijn voorraadkast.

Welkom bij: Sterrentent.

Ha, goedemiddag!

Ik heb zin om wat lekkers te maken. -Oké.

Mag ik misschien bij jou in de koelbox kijken?

Ik denk dat we gaan uitpakken vandaag, zo te zien.

Mooie portobello's. Aspergetips, luxe.

O, kijk eens aan. -Een paar biefstukjes.

Dan gaan we voor de biefstuk, denk ik.

Het sterrengerecht van vandaag: Bello du Boeuf.

Het belangrijkst...

ik wil biefstuk maken, maar waarop mag ik dat doen?

Ik heb een klein pitje, dus daar moet je het mee doen.

Komt hier gas uit?

De biefstuk. Ik heb hier een beetje zout. Olie erop, lekker masseren.

De uitdaging is begonnen: een mooie biefstuk en een éénpitter.

Hopen dat de pan warm is. Als hij sist, is het goed.

Top, lekker laten gaan. Laat maar lekker 2, 3 minuutjes op één kant.

Beetje boter erbij. Je mag veel boter gebruiken.

Want dit gaan we hierna nog gebruiken om deze jongen in te versoppen.

Ik haal hem er nu af. Dit is smaak.

Alleen de kruidjes. De boter gaan we nog gebruiken.

En nu de truc. Hij moet rusten, maar hij mag niet koud worden.

Even de deksel erop. En dan gaan we de volgende stap doen.

We snijden een beetje de kern eruit, want dat wordt snotterig.

Portobello in de pan met smaak.

En het mooie van die champignon: die zuigt zich echt helemaal vol.

Wat gaan we doen met de asperges?

Ik zag een dunschiller. Zo, kijk eens.

Klein beetje azijn. Maak er maar een goedje van.

Dan is het nu tijd om op te dienen.

Kijk eens, mooi gerust.

Rode wijn erbij. Heel even van het vuur.

Wordt vanzelf lekker, hoor.

Leggen we er gewoon bovenop. De lichte aspergesalade.

Beetje kneuzen, dan wordt die wat zachter.

Kijk eens. Mooi dun gesneden. Chef wil ook een stukje.

Yes.

Voilà!

Dat ziet er prachtig uit. -De éénpits Bello du Boeuf.

Met eigen jus. Portobello, zachte asperges. -Plaatje!

U ook! -Nou.

Bon appétit!

Heerlijk. -Het is officieel. Dit is een Sterrentent.

Meer Appie Today Kookt