Paprika de la Foret

Chef Koen bezoekt een camping en maakt een gerecht van wereldklasse met wat er in de koelbox van zijn gasten zit. Dit keer maakt hij Paprika de la Foret.

Heb jij 'n vuurtje?

In dit toprestaurant kookt chef Koen elke dag de sterren van de hemel.

Maar kan hij dat ook onder de sterren?

Welkom bij Sterrentent.

Goedemiddag, zou ik bij u in de koelbox mogen kijken?

Ja... Ja, natuurlijk.

Room. Kaas, nou ja, en pasta.

We hebben paprika. We kunnen beginnen.

Het sterrengerecht van vandaag.

Paprika's. Het schilletje is echt niet lekker.

Dus wat doe je? Dan ga je 'm schroeien.

Dat geeft een lekkere, branderige smaak. En een zachte garing.

Ondertussen doen we de pasta er in.

Twee, drie, vier personen.

De paprika's gaan top.

Het meest harde gedeelte is nu zacht geworden.

Het is nog een beetje warm.

Kontje eraf, snij het kopje eraf.

Omdat ik zo'n fantastisch scherp mes heb, gaat het weer heel soepel.

Pitjes eruit.

Groenten erbij, en gaan.

Mag ik wat nootjes lenen? -Natuurlijk.

Kijk, lekker 'crunchen'.

Nog wat room, zo.

Een klein beetje tonijn erbij. Er is niks mis met tonijn uit blik.

Ik gebruik het, ik schaam me er niet voor.

Nu gaan we lekker dresseren. Dit is toch top?

Zelfs de borden lijken op een paddestoel.

Het ruikt zó lekker. Wat verfrissende blaadjes munt er tussen.

Mooie, geraspte kaas. Parmigiano.

Op iedere paprika past een tonijntje.

Moet je kijken. Meer herfst op je bord kan je niet krijgen.

Aan tafel.

Gevulde, geschroeide paprika met tonijn, pasta, groentjes en nootjes.

Alsjeblieft. Eet smakelijk.

En, lekker? -Ja, heerlijk.

Wat mij betreft, is deze tent... een sterrentent.

Meer Appie Today Kookt