Barbecueën in de sneeuw

Voor deze aflevering van Sterrentent, blijft Koen nog even in de sneeuw van Im Thale, Oosterijk. Hier zijn namelijk vakantiegangers die hun sneeuwpret combineren met een kamperen. Na een flink dagje skiën, snowboarden en sleeën, is het tijd voor een voortreffelijk diner. En wel van de BBQ, ja je leest het goed. Koen zal deze keer een heerlijke Huhn im Walt bereiden, vers van de barbecue! Daarbij geeft hij ook nog eens wat culinaire tips mee, zoals dennennaalden op de barbecue voor de smaak en een hack voor het ontvellen van knoflook.

In Sterrentent gaat chef-kok Koen van The Lobby in Amsterdam bij Nederlandse kampeerders langs en kijkt hij of hij een sterrengerecht kan maken van wat zij in de koelkast en voorraadkastjes hebben liggen. Want als het aan Koen ligt betekent kamperen niet per se makkelijke eenpansgerechten. Je kan de heerlijkste gerechten maken met soms op het oog simpele ingrediënten.

In dit toprestaurant kookt chef Koen elke dag de sterren van de hemel.

Maar kan hij dat ook onder de sterren?

Welkom bij Sterrentent.

Wat een gezelligheid. -Hoi, Koen.

Goedemiddag. -Goedemiddag.

Ik ben Koen. Ik ben chef. Ik klop gezellig bij mensen aan en kijk in de koelbox.

En dan ga ik proberen daar een sterrengerecht van te maken.

Zou dat bij jullie mogen?

Mag ik even in de koelkast kijken? -Ja, natuurlijk.

O, kijk eens. Courgette, aubergine. Ik zoek nog wat vlees ook misschien.

We gaan morgen naar huis, dus ik denk dat we naar de overkant moeten.

Naar de buurman.

Zo. Hüttenkäse. Kipfilet, geweldig.

De ingrediënten heb ik en ik heb ook het gerecht al in m'n hoofd.

Maar waar ga ik het op bereiden?

Je kan binnen koken, maar we hebben een barbecue staan.

Dat meen je niet. -Echt waar.

Zo.

Ik ben benieuwd. -Ga lekker terug naar je feestje.

Dan zie ik je straks en dan roep ik je weer. -Tot straks.

Het sterrengerecht van vandaag: Huhn im Wald.

De courgette gaan we in dunne plakken snijden.

Op de kip lekker peper en zout.

De olie begint rustig aan te stollen. Een paar klodders erop.

Dat krijg je van buiten koken.

We gaan de courgette even grillen.

Dan maken we nog een saus van olijven, feta en wat tomaatjes.

Kijk, om de knoflook schoon te maken: Kontje van de knoflook af, goed schudden.

Gelijk schone knoflook. De kip heb ik ingesmeerd met knoflookboter.

Wat tomaatjes in een pannetje wat op de barbecue staat.

Dan gaan we rolletjes maken.

Ik neem wat olijven. Die gooien we bij de saus.

Waarom gooien we geen dennennaalden op de barbecue?

Hartstikke lekker voor de geur en voor de smaak van het gerecht.

Als je nu naast me had gestaan, had je net zo genoten als ik nu doe.

Zalige geur. De rolletjes.

De kippetjes zijn ingesmeerd met wat knoflookboter.

Dirk, we kunnen eten. -Nou, kom maar door.

Kip, mediterraanse saus, rolletjes van courgette, aubergine en hüttenkäse.

Wauw. -Eet smakelijk.

Dirk, hoe smaakt het jou? -Ja, goed hoor.

Kijk eens, blije gezichten, lachende mensen.

We hebben deze tent omgetoverd tot een sterrentent.

Meer Appie Today Kookt