Delftse studenten maken verrassende burgers

Wat maken Bart & Javier en Job & Floor met een pot Hellmann's? In de Studenten Bonus Battle gaan welke week twee studentenhuizen, samen met de Bucket Boys, de strijd met elkaar aan om met zo min mogelijk geld een lekker en creatief gerecht op tafel te zetten. De gerechten worden beoordeelt op prijs, smaak en originaliteit door Leonie ter Veld van 'Gewoon van een studentje 's avonds eet'. Bekijk de recepten hier: https://www.ah.nl/studentenbonusbattle

Leuk dat je weer kijkt naar de Bonus Battle. We zijn vandaag in Delft...

waar weer twee gretige studentenhuizen tegen elkaar gaan strijden.

De teams moeten zo goedkoop mogelijk boodschappen doen...

om vervolgens vier culinaire burgers te serveren.

Het gerecht wordt wederom beoordeeld door Leonie van Gewoon wat een studentje ‘s avonds eet.

Zij kijkt naar originaliteit, prijs en natuurlijk smaak.

Ja, hoor. Ik ben Thijs, hai. -Hé. Bart, hoi.

Javier. -Thijs.

Zo, dit is 't huissie, jongens? -Ja.

Wat is dit dan? -Handig als je een probleempje hebt.

Dan zit er in dat kamertje een jongste van 't huis en die kan je altijd even bellen.

Yo, wat moet ik doen? -Niks.

Hallo, ik ben op zoek naar m'n teampje. Zijn jullie dat?

Ik hoor niks. Hai. Joep. -Ik ben Job.

Kom erbij, hoi. -Floor, hoi.

Dit is de zwijnenstal van 't huis? -Da's jouw kamer, Floor.

Dit is een lekker bedje, hoor. -Ja, ik weet 't.

Wel echt een flinke keuken, moet ik zeggen. -Ja, hier gaat 't straks allemaal gebeuren.

Kookboek? -Dat is niet Job z'n vriendin.

Dit is de keuken waar alle... -Knakworstjes zie ik al staan.

Oké. Leuk begin gasten, maar hier gaan we niet mee winnen, hè?

Nee, we gaan even boodschappen doen, denk ik.

Nou, ik heb er vertrouwen in, jongens. -Ja, tot aan de afwas.

En dan? -Gaan we winnen.

Hop. 'Let's go.'

Er moet zo goedkoop mogelijk boodschappen gedaan worden, want dan scoor je al één punt.

En er is nog 'n klein dingetje: er moet gekookt worden met mayonaise.

We gaan namelijk een burger maken.

Wat gaan we doen? -Ik denk dat we een polentaburger gaan maken.

Polenta. -Dat is toch maïspap?

Nou, geen pap. Maïsburger. -We moeten sowieso een burger maken.

Maar het moet wel effe iets anders worden dan een normale burger.

Dus ik denk dat we iets met de mayonaise gaan doen.

Lekkere broodjes, dingen voor door de saus, dingen voor door de burger.

Iets van tzatziki of zo erdoor. -Citroentje erbij.

Tzatziki is hier ook lekker.

En drie, twee, één.

Polenta, waar ligt de polenta? -Ehm...

Ja, -Oké. Top.

O. Dit is fucking duur, man.

Misschien moeten we 't dan mengen met rund. -Beetje kneden.

Oké. Go, bosui.

Paprikaatje, paprikaatje.

Hebben we alles? -Ja, ik denk 't wel.

Oké, naar de kassa. Rennen, rennen, rennen.

Oké, let's go. -Eurootje, eurootje.

Ze zitten nu al op een euro. -Leg er maar gewoon bij, joh.

Die doen we er gewoon bij. -4,37.

7 euro 3... Ze hebben alleen al 57 worsten, ouwe.

Deze... -10,45. Top.

10,45? -15 euro, alsjeblieft.

Yes. -Lekker, lekker.

Wat een deceptie nu al, jongens. Maar dat maakt niet uit.

Er zijn nog twee punten te scoren.

We hebben een beetje groente, natuurlijk de mayo en we hebben lamsworstjes.

Kortom? -Daar gaan we een burger van maken.

En die noemen we? -De Altijd Lamburger.

We gaan eventjes de velletjes er af halen en dan gaan we er straks burgers van maken.

Dan gaan we lekker prakken.

Hé jongens, wat gaan we maken? -Polenta Perfecto burger.

Hé, maar waarom moet het zo klein? -Nou, dit is voor door de burgers heen.

Anders wordt het zo brokkelig. Burgers kneden, flinke burgers.

Flinke burgers.

Hé Javier, jij hebt dé gadget die elke man moet hebben, toch?

Ja, de 'burger press'. Gewoon lekker dat stukje lam er in.

Ik ben even lekker de komkommer aan het raspen voor in de tzatziki straks.

Tadaa. -Ja, mooi.

De lekkerste dot saus.

Nice. -Boys?

Lekker, jongens. -Het water staat in m'n mond, moet ik zeggen.

Oké, jongens. Dit gaat 'm worden.

Ah, ik vind 'm mooi. -Ik krijg er honger van.

Ik ben trots. -Ik ook.

Mag ik een klein applausje voor de mooiste foodblogger van Nederland: Leonie ter Veld.

Er is weer gezwoegd in de keuken.

Onze maaltijd heeft al zin om gezien te worden, dus laten we die cloches er af halen.

In drie, twee, één... -Wauw, lekker.

Burgers. O, lekker jongens. O, wat ziet het er goed uit.

Wat prijs betreft, staan jullie voor: 1-0.

Ik moet wel zeggen dat deze er iets aantrekkelijker uitziet.

Dus wat betreft aantrekkelijkheid, en originaliteit eigenlijk ook wel 'n beetje...

vind ik toch dat deze burger eigenlijk voor staat. Want jullie hebben een burger press gebruikt.

En het is lamsvlees... Vind ik ook heel cool. -Ja, van worstjes.

Dus we hebben het heel spannend gemaakt met een 1-1.

En nou is 't moment om te proeven. -Zo.

Oké. Un, dos, tres.

We hebben echt een overduidelijke winnaar. -Hoezo?

De smaak van één van de twee burgers is echt héél lekker en héél verrassend.

De winnaar is... Zijn jullie er klaar voor? -Ja.

Deze burger. -Ja. Top, top, top, top.

We hebben gewonnen. -Ik wist het wel, yes.

Gefeliciteerd. -Bedankt voor het meespelen.

Van harte. -Dank je wel.

Lekker, jongens. -Gefeliciteerd, jongens.

Job en Floor maken dus nog steeds kans...

op die hoofdprijs van 25 euro gratis boodschappen per week. Een jaar lang.

Bedankt voor het kijken en tot volgende week. Tot dan.

Meer Appie Today Strijdt