Wat maken Amsterdamse studenten met een pak Burritos?

Wat maken Jasmijn & Maureen en Luc & Goos met een pak Burritos? In de Studenten Bonus Battle gaan elke week twee studentenhuizen, samen met de Bucket Boys, de strijd met elkaar aan om met zo min mogelijk geld een lekker en creatief gerecht op tafel te zetten. De gerechten worden beoordeelt op prijs, smaak en originaliteit door Leonie ter Veld van 'Gewoon van een studentje 's avonds eet'. Heb je iets gezien wat je lekker lijkt? De recepten vind je hier: https://www.ah.nl/studentenbonusbattle

Welkom bij de Studenten Bonus Battle. Deze keer vanuit onze mooie hoofdstad Amsterdam...

waar weer twee culinaire studentenhuizen tegen elkaar gaan strijden.

Ieder team moet koken voor maar liefst 4 personen.

Het gerecht wordt wederom beoordeeld door Leonie van Gewoon wat een studentje 's avonds eet.

Ze kijkt naar originaliteit, prijs en natuurlijk smaak.

Nou, het wordt tijd voor jou om wat punten te gaan pakken, Thijs.

Nou, ik heb twee vrouwen, dus dat komt wel goed. -Nou, succes dan.

Ha, de keukenprinsesjes. -Hai, welkom.

Ik ben Thijs. -Jasmijn.

Maureen. -Holy shit, wat een groot huis.

Met hoeveel woon je hier? -Zeventien.

Hallo. Mister Chef.

En Mister Kok. -Yes.

Welkom in ons huis.

Ik dacht dat jullie van het koken waren? 36 euro aan pizza's, man.

Zo! -Ja, dit is the place to be.

Hier gebeurt het, hè. -Wow, dit is nog eens een keuken.

Ik denk dat het fornuis er helemaal klaar voor is. Zijn jullie er klaar voor?

Yes. -Ik wil namelijk echt een keer gaan winnen.

Jongens, die keuken van jullie is check, dus ik zou zeggen: laten we boodschappen gaan doen.

Let's go. -Let's go.

Hoppekee, jullie gaan de boel op stelten zetten? -Sowieso.

Jullie moeten ten eerste proberen om zo goedkoop mogelijk inkopen te doen.

Daar valt namelijk een punt mee te winnen.

Om jullie vast een klein beetje te helpen, hebben we één ingrediënt uitgekozen, namelijk:

Burritos!

We bakken kabeljauw, met Mexicaanse kruiden.

We maken een deconstructed tortilla eigenlijk, dus we gaan die tortilla helemaal uit elkaar halen.

Wij kunnen hier zeker heel lekkere vistaco's mee gaan maken.

Venkelsalade voor de frisheid en crunch. -En is het goedkoop?

Ja, het is zeker weten goedkoop. -Spotgoedkoop.

Vol inzetten op smaak en originaliteit, en het budget skippen we volledig.

Klaar voor? -Let's go.

Drie, twee, één. -Go!

Goossie. Rennen, jongen.

Yoghurt, citroen en vis.

Vier biefstukken. -Top, oké.

56 cent. -Dat is niks.

Kabeljauw. 3 euro. Het zijn er vier.

Waar ligt de venkel? -Hier.

Ja, die is goed. Ja.

Die niet. -Doe er voor de zekerheid twee, anders.

Spitskool. -1 euro.

O, da's niks. Hupsakee. Dan hebben we 't al, hè? -Dan hebben we 't al, ja.

Goeiemiddag.

Vijf ingrediënten. We zijn al klaar. -7,65.

Dan wordt het 26,35 euro. -O.

Wij hebben deze binnen, dames.

Hé, ja maar gasten, laten we wel vooral vooropstellen: dit was onze tactiek.

We wisten dat we dit punt weg gingen geven, dus: game on!

Wat gaat het worden?

We maken een deconstructic... deconstructive burrito.

Is het net zo moeilijk te maken als dat je het uitspreekt?

Nee, ik denk het niet.

We maken een bonensaus, een bonenpuree. Uitjes aanfruiten, zo meteen knoflook erbij.

En dan doen we de bonen erbij. -Om alles te pureren.

Juist.

Oeh, lekker.

Let's do it. -Ik zou zeggen: één team...

Eén taco. -Eén ta... Acht, acht.

Acht taco's. -O, acht taco's.

We hebben burrito's, maar we willen taco's...

dus die gaan we effe... -Gaan we taco's van maken.

De vis is nu aan het stomen. Als hij gaar is, gaan we 'm effe in een soort marinade leggen.

Dit wordt een soort van sausje, samen met de spitskool. Ruikt al lekker.

Iets met dille of zo, zit erin. -Ja, het is dille, ja.

Dit is wel creatief, denk ik, van zo'n burritozakje... -Zeker.

...een spitskoolsalade maken.

Verrassend. -Ja?

En lekker. -Top.

Ho... -Ha, perfect.

Die biefstukjes zien er lekker uit. -Zekers. We maken een guacamole.

Dit kan, en dan leg je ze zo in de saus. -Ja.

En dan bij elkaar.

Nou, wat vind je ervan? -Nou, oprecht gasten, ik ben aangenaam verrast.

Ik heb nog nooit in deze battle zo'n mooi opgemaakt bordje gezien.

Dit is gewoon wat je in een restaurant serveert.

Cheers.

Hé, dit is 7,64 euro. Ik denk oprecht dat niemand in Nederland dit kan nadoen...

dus de winst die is binnen wat mij betreft.

Wij zijn niet degenen die deze gerechten gaan beoordelen. Dat doet 'n vrouw die écht smaak heeft.

Klein applausje. -Leonie ter Veld, foodblogster.

Hallo. -Kom erbij.

Welkom. -Ben ik weer.

Wat budget betreft, hebben jullie gewonnen. Dus het staat 1-0.

Maar dan nu het moment waar het echt om gaat natuurlijk: originaliteit en smaak.

Drie, twee, één... Ta-da!

Oh my God. Oh my God!

O, dit is echt heel lekker. Ik zie wel echt meteen...

Nou, dus het lijkt me overduidelijk wie wat betreft originaliteit wint...

want dit is wel echt gewoon heel spectaculair.

No worries. -Eet smakelijk.

Gaan we. O, ik ben zo benieuwd.

O, wat hebben jullie het me moeilijk gemaakt.

Oké, ik zit echt supererg te twijfelen, maar het is echt allebei superlekker...

maar er is wel een winnaar.

De winnaar van vandaag is...

de meiden.

Lekker!

Zo zie je maar weer: less is more, maar niet voor Jasmijn en Maureen.

Die maken namelijk nog kans om door te gaan naar de finale...

en dan kunnen ze elke week 25 euro aan boodschappen winnen.

Ja, voor een jaar lang, 1300 euro. -Daar krijg je bijna honger van.

Ik krijg er inderdaad honger van, ja.

Hé, hebben we nog wat lekkers hier? -Alles is op, man.