Rookworst challenge tussen Rotterdamse studenten huizen

Wat maken Ciska & Tara en Kasper & Jacob met Rookworst? Bekijk de recepten op ah.nl/studentenbonusbattle. In de Studenten Bonus Battle gaan elke week twee studentenhuizen, samen met de Bucket Boys, de strijd met elkaar aan om met zo min mogelijk geld een lekker en creatief gerecht op tafel te zetten. De gerechten worden beoordeelt op prijs, smaak en originaliteit door Leonie ter Veld van 'Gewoon van een studentje 's avonds eet'.

Leuk dat je kijkt naar de Studenten Bonus Battle. We zijn vandaag in Rotterdam...

waar weer twee gretige studentenhuizen tegen elkaar gaan strijden.

Ja, ieder team moet voor vier personen gaan koken. Het gerecht wordt wederom beoordeeld...

door Leonie van Gewoon wat een studentje 's avonds eet.

Zij gaat kijken naar originaliteit, prijs en smaak natuurlijk.

En de verliezer? -De Maas in?

De mazzel.

Hallo. -Hoi hoi, Joep.

Cisca. -Tara.

Jij bent voorzitter van de turnvereniging. Kan jij een split of zo?

Hoi, motjes.

Yo. -Goeiemorgen.

Thijs. Goeiemorgen. -Kasper.

Hoi, Jacob. -Biertje?

Ja, lekker.

Cheers.

De keuken. Oké. Enige uitleg, dames?

Je kan het op twee manieren gebruiken. Dat zie je al.

Hier is ook meteen de keuken. -Afzuigkap.

Wordt er in ieder geval nog iets gezogen, hier.

Oké, chicas. Volgens mij gaat het wel goed komen.

Laten we boodschappen doen. -Yes.

Let's go.

Your opponents.

We gaan hier zo meteen boodschappen doen in de Ap...

maar het is de bedoeling dat jullie zo goedkoop mogelijk boodschappen doen.

Daar kun je namelijk al één puntje mee scoren. -Er is nog één spelregel.

We hebben namelijk een artikel waar jullie mee moeten koken.

Hebben jullie een beetje een R? -Nee.

Da's mooi. Want rookworst zonder R is ookworst.

Dit is natuurlijk niet genoeg. Wel voor vier personen kopen, dus extra worstje erbij.

Is dit 'worst case scenario', of kunnen we hier wel iets mee?

Hier kunnen we wel wat mee, hoor. Ik denk dat ik dit een hoop chiquer ga maken.

Echt gewoon... -We gaan de rookworst opnieuw uitvinden.

Nou, we weten wel wat er goed past bij worst. -Ja?

Dat is bladerdeeg. -Spinazie, fetakaas.

Dat je echt naar het bord kijkt, en denkt: Huh? Is dit de rookworst zoals we het kennen? Nee.

Drie, twee, één.

Oké, spinazie. Welke wil je hebben?

Grote verpakking. -Deze grote doen.

Bladerdeeg? -Bladerdeeg.

Eén of twee? -Eén.

We gaan van de worst zulke slices maken. Daar maken we lasagne van.

Oké, lasagnebladen. -Deze is echt kneitergoedkoop, 50 cent.

Bieten, bieten. -O fuck, waar zijn de bieten?

Kruiden, waar ligt de kruiden? -Echt serieus, rennen.

Uien. -Uitjes.

Bechamel. -Wat?

Bechamelsaus. -Wat is dat?

Courgette. -Courgette, leuk.

We hebben alles, volgens mij. -Rennen, rennen, rennen.

Kom op.

O, die worsten.

5,40? -5,40?

Kwaliteit boven kwantiteit. -9,50 alstublieft.

Oké, eerste punt binnen. -Ja, hoor.

Ja, ja, ja, ja, ja.

Hier kan je toch niks mee maken, man? -Dit gaan we toch lachend gewoon...

Die gaan we helemaal inpakken. -Dit is gewoon een beetje lasagne met kaas.

We gaan ze pakken, toch? -We gaan ze zeker pakken.

Die Brinta-pap die zij gaan maken...

ik geloof niet dat dat heel lekker wordt. -Nee.

We hebben allemaal lekkere dingen. Wat gaan we maken, wat gaan we doen?

Quiche met ookworst. -Cool. Koken dan!

De uien bakken we samen met de knoflook en de prei eventjes op, en daar doen we de spinazie bij.

Maar we gaan het dus in een ovenschotel doen. -Klaar voor de volgende?

Hij wordt wel lekker, denk ik. -Bietjes.

Het is niet veel, maar hier moeten we het mee doen.

Wat gaan we maken? -Rooque Cuisine.

Rooque Cuisine? -Yes.

We gaan lasagne maken van rookworst. We pakken twee potloden, en dan gaan we zo...

En dan hebben we hier een perfecte plak.

Moet hij gebakken, of flamberen? -Laten we flamberen.

Zullen we flamberen?

Courgetjes grillen in het tostiapparaat. -Dat gaat natuurlijk ook niet heel erg handig...

als de stekker er niet in zit. Laagje voor laagje gaan we het aanpakken.

Bechamel. Zo.

En dan nu het rituele moment. -Dit is echt nice, jongens.

Afkazen. -Afkazen?

Hoe lang moet hij er eigenlijk in? -Tot hij goed is.

Tot hij goed is. -Kut, we zijn de knoflook vergeten.

Zo. -Yes. Nou, daar gaat hij.

O, die ziet er best gaaf uit. -Proud.

Zijn we tevreden? -Da's mooi.

Ratatatat. Tadaa. -Tadaa.

Nou, ik ben trots. Ik denk dat we gaan winnen.

Dit is toch een feest voor het oog? -Feestje in je mond.

Boys, dit ziet er echt fucking goed uit. -Ja.

Ik ben trots. -Ik ook.

Onze favoriete foodblogster, Leonie ter Veld.

Ik ben heel benieuwd wat jullie er allemaal van hebben gebrouwen.

Wat was de prijs van jullie gerecht? -5,40 euro.

5,40 euro? O, dat is heel netjes.

9,52 euro. -Ah, jammer.

De punt voor de prijs gaat naar jullie. 1-0.

Nu het moment om te gaan proeven.

Drie, twee, één... Tadaa.

Wauw. Jongens, wat culinair.

Hè, dit is echt zo mooi. Dit is ook cool.

O, ik ben heel benieuwd. Nou, daar gaan we, jongens.

Een rookworstlasagne.

Nou, dit is gewoon bizar.

O, maar ik heb wel een duidelijk oordeel. Ik vind dit er echt prachtig uitzien.

Maar dit is wat betreft originaliteit toch wel echt heel cool. Dat het een rookworstlasagne is.

En wat smaak betreft, is dit ook echt geniaal. -We hebben gewonnen.

We hebben een winnaar.

Maakt niet uit. -Lekker.

Ik kan het niet eens geloven, man. Dit is de nieuwe studentenmaaltijd, jongens:

rookworstlasagne.

De voorrondes zitten erop. Op naar die finale, maar wie gaan er in die finale komen?

Dat bepaal jij. Volgende week kunnen jullie namelijk stemmen in een compilatievideo.

Proost. -Tot dan.

Meer Appie Today Strijdt