Finale: zes gerechten, twee teams, 1 winnaar!

Wie wint de finale van de Studenten Bonus Battle en gaat er naar huis met de hoofdprijs: een jaar lang €25 per week gratis boodschappen bij Albert Heijn! Worden het Jacob & Kasper uit Rotterdam of Tobias & Teun uit Utrecht?

Het is zover, jongens. De grande finale van de Studenten Bonus Battle.

Twee studentenhuizen gaan vandaag tegen elkaar strijden om die felbegeerde hoofdprijs.

Er moet zo goedkoop mogelijk boodschappen gedaan worden.

Leonie gaat testen op originaliteit en natuurlijk op smaak. Laten we onze finalisten opzoeken.

Nou boys, daar staan jullie dan. De finale. Maar er is iets anders.

We gaan vandaag namelijk niet één maar drie gerechten koken. Voor-, hoofd-, en nagerecht.

En dat doen we ook weer met drie producten uit de bonus. Voor het voorgerecht:

Cassave.

Bonusproduct twee: Cup-a-Soup.

Bonusproduct drie: Peanut butter.

Ik denk dat wij creatief eventjes...

Geen tijd om te spelen, boykes. -Wat gaan we doen?

Voorgerechtje? Ik...

Wat is er leuker dan haar mee te nemen op wereldreis?

Verschillende gerechten uit verschillende delen van de wereld.

Jongens, zonder apfel natuurlijk geen apfelstrudel. Eerst even deze flinke unit even schillen.

Misschien paneren?

Zou je iets van een crunchy laag ergens omheen kunnen maken?

Ik denk dat het leuk is als we een soort van het koud-warmelement omdraaien.

Het leuke van het toetje is dat het koud lijkt, maar het is warm.

Dus wat we gaan doen is, we gaan een rolletje maken van bladerdeeg.

Een halve cornetto maken, zeg maar. -Gaan we doen.

Ik zeg: In drie, twee, een...

Ansjovis, ansjovis, ansjovis.

98 cent, doen we het voor. Top. -Ik pak de citroenen.

Hoppa. -49 cent.

Voor een halve euro ben je gewoon je verdriet aan het wegeten bij Netflix op de bank.

Oké, daar gaan we.

Alles op de band.

En, en, en? -19,70.

Top. 17,12.

Ja, ja, lekker is dat. -Eerste punt.

Heren, zijn jullie er klaar voor?

Voorgerecht is dat. -We beginnen met gefrituurde avocado...

ook wel avo guapa.

Avo guapa. Si. -Laten we rustig aan doen.

God. -Koffie.

Water erin. Wie heeft onze cupjes?

Jongens, effe focussen. Wat gaan we ook alweer doen? Naam van het voorgerecht?

Hadden we moeite mee, we kunnen niks slims bedenken. Dus het heet Keine Blasse Ahnung.

Let the magic begin.

De finishing touch. We maken paneermeel van de cassave.

Doen we een stukje avocado door het beslag, door de paneer in de frituur.

Eigenlijk gewoon een avocadobeignet.

Dit is toch voor dadelijk pas? -Ja klopt, maar het moet lang in de ijskast staan.

De voorbereidingen voor het nagerecht. -Precies. En daar beginnen we mee.

Het idee: In citroen daar zitten zuren in. Als je daar de vis in legt...

gaat het op koude temperatuur koken door de zuren die in het sap zitten.

Je weet het wel te verkopen. -Ik heb ook geen idee.

Cassave is een secret ingredient. -Kijk, geweldig dit. Gaat snel.

Wij koken op gevoel. -Dat ziet er gewoon chic uit.

Dit ziet er lekker uit. -Zo.

Oké, hoofd. -La vita è bella.

Gnocchi. Jongens, even voor die gnocchi...

We gaan natuurlijk de aardappelen dadelijk helemaal met schil even gaan koken...

anders heb je puur een klomp aardappel in je bek, en daar heb je natuurlijk geen zin in.

We gaan natuurlijk van een Cup-a-Soup'je een tomatenpureetje maken voor de napolitanasaus.

Dan gaan we met knoflook en een uitje een beetje opbakken. Als dan helemaal die gnocchi klaar is...

dan gaat het even erdoorheen, kaasje eroverheen, perfect.

La vita è bella.

Hoofdgerecht. -Helemaal naar de ratatouille.

Laten we als eerste even al die tjak wat ertussen zit eruit halen met die zeef.

Je kan gewoon recyclen, hoor. Hartstikke lekker, dit.

Een proefhapje, als tussendoortje. -Lekker, zeg. Helemaal nieuwe energie weer.

Dan gaan we dus de tomaatjes, laten we ze heel even een halve minuut koken.

Dan onder koud water, kunnen we die schilletjes eraf halen.

En dan alles in dunne plakjes.

Dat is toch prachtig. En de oven in.

Is daar een timer voor gezet? Nee, hè? Dat gaan we gewoon lekker op gevoel doen.

Hier hebben we het eindresultaat van 'helemaal naar de ratatouille'.

Het toetje. Het nagerecht wordt 'warm as ice'.

you're as warm as ice

I'm willing to sacrifice

Dan gaan we nog even après-skiën. Ich ben heiss, wie heisst du?

Jongens, zonder apfel natuurlijk geen apfelstrudel. Dus eerst even deze flinke unit even schillen.

En daarna gaat er wat citroen doorheen, jam en wat pindakaas.

En dan moet het allemaal lekker worden.

Het is wel lekker. -Moet jij dit niet even gaan maken?

Ik heb dit nog nooit gemaakt. Ik heb geen idee wat ik aan het doen ben.

Lekker, boys.

Laten we er gewoon eerst één maken. Dan weten we een beetje hoe het gaat.

Het leuke van het toetje is dat het koud lijkt, maar het is warm.

Dus wat we gaan doen is we gaan een rolletje maken van bladerdeeg.

Een halve cornetto maken.

We zijn wel dom geweest.

We hadden een liter melk moeten kopen, maar we hebben een halve liter.

We pakken onze Calvé pindakaas. -Het ziet er al megalekker uit.

Voilà.

Jongens, het lijkt wel alsof hier een bom is ontploft...

maar we zijn klaar. -We zijn klaar, ja.

Met geweldig resultaat.

Nou jongens, het uur van de waarheid. Eén van deze twee teams gaat met 1300 euro naar huis.

Dat kan alleen beoordeeld worden door ons eigen toetje: Leonie ter Veld.

O jongens, ik ben zo benieuwd wat jullie dit keer in elkaar hebben gezet. Laat maar zien.

Hoppa.

Zoveel ogen op me gericht. -Stilte voor de storm.

Dit is ons lievelingsmoment.

Oké, oké. Ik ga voor deze.

Ja, ik ga er nog niks van zeggen. Ik ga m'n oordeel straks pas geven.

Wow, dit is mooi. Helemaal naar de ratatouille, hè?

De saus is een napolitana.

Jullie gnocchi is wel goed gelukt. Het nagerecht hebben jullie klaargemaakt met pindakaas.

Wat is dit echt? Was dit de bedoeling? -Dit is helemaal de bedoeling.

Oké. Nou, ik ben heel benieuwd.

Je mag hier ook nog een schnapps bij drinken.

Ik ben eruit.

De prijs voor wie als goedkoopste boodschappen heeft gedaan.

Dat hebben jullie gedaan. Oké.

Wat betreft originaliteit, vind ik dat dit best wel basic is.

Dus originaliteit gaat toch naar dit team.

En dat is vanwege de ceviche en die hoorntjes. Dat vind ik echt superleuk gedaan.

Waar het natuurlijk allemaal om draait, dat is de smaak.

Eén team heeft het echt zo goed gedaan, dat is echt een verrukkelijke maaltijd...

en je kan het zo met kerst opdienen.

De winnaar van de Studenten Bonus Battle is...

dit team. -Ja!

1300 euro.

1300.

Nou jongens, het zit er weer op. Proost. -Cheers.

Cheers. Op de mooie maaltijden.

Meer Appie Today Strijdt