Welkom bij een nieuw seizoen van de Studenten Bonus Battle.

We trappen af in het mooie Amsterdam...

waar twee teams van keukenprinsen en -prinsessen tegen elkaar gaan strijden.

Net als vorig jaar moeten de teams weer zo origineel mogelijk koken...

voor zo min mogelijk geld.

Leonie ter Veld van 'Gewoon wat een studentje 's avonds eet'...

zal wederom het winnende gerecht gaan kiezen.

Er is dit jaar alleen één ding anders.

Het team dat voor het meeste geld boodschappen doet...

wat dus eigenlijk niet de bedoeling is, start met een bonusnadeel.

En dat betekent dus eigenlijk gewoon dat we het koken net effe iets moeilijker maken.

Kijk eens aan. De mannen. -Hoi. Dion.

Jasper.

Welkom in m'n huis. -Wat een net huis, man.

Ik heb wel speciaal voor jullie een beetje opgeruimd.

Dit vind ik nou wel weer studentikoos, hoor.

Hier hebben twee goudvissen in gewoond. -Twee goudvissen in je...

Ja, de kom was te klein en toen hebben de jongens er een heel zwembad van gemaakt.

Lauren. Hallo. Thijs. -Nadine. Hai.

Net uit bed? Ik zie het aan je. Nee, grapje.

Jullie roken niet buiten, ruik ik al. -Nee.

Een vrouwenhuis met een biertap. -Ja.

Ik zie daar het keukentje. -Ja, klein keukentje.

Heel klein keukentje. Kan er bijna niet in staan, ook.

Wordt het weleens gebruikt, überhaupt? -Er wordt weinig gekookt.

Ik zie het, het is helemaal schoon en zo.

Hier gaat het gebeuren. We kunnen ook echt lekker koken.

Vijf pitjes. Dat is wel genoeg. -Zeker.

En je hebt al een teamnaam? -Jazeker. Team Winst.

Team Pepermolen Producties.

Ook ingestuurd ook. Lekker.

Die kunnen we wel hebben, mannen. -Dit wordt top.

Houden jullie van een goed, lekker stukje vlees?

Zeker. -Dat komt goed uit, want:

We gaan koken met falafel.

Jullie moeten zorgen dat je zo goedkoop mogelijk inkopen gaat doen...

want degene met de duurste inkopen krijgt een bonusnadeel.

Dames, hebben jullie al een idee wat jullie willen maken?

Ja, een beetje. -Als we nou...

Een Spaans tintje. -Falafel met een Spaans tintje.

Van de balletjes maken we een kroket. -Een kroket?

Beetje tapas-achtig of zo. -Tapas-achtig.

Maken we er een tapabordje van misschien.

Gaat de goeie kant op. -Daarbij lekkere sausjes, groentetjes.

Ga je er ook veel liefde in stoppen? -Heel veel.

Zullen we het dan gewoon de 'fa-love-fel' noemen?

Falafel, dat allitereert... Falafel Fiësta. -Ja.

En we zijn één ding vergeten:

De peper. -De peper.

Actie. -Eén citroen, meer dan genoeg.

Hatsekidee. -Komkommertje?

Ja. -90 cent. Laten we een halve nemen.

Verse yoghurt. Dat kost echt geen moer.

Twee euro. -Duur hè, mangootje.

Nee, ja, het voegt wel echt iets toe. -Zij gaan echt ver boven het budget.

Paneermeeltje. 39 cent.

Bullseye'tje.

Hatsa.

Ja, die is wel in de pocket, boys.

Nogal duur voor ons. -Die is in de pocket, hoor.

Guys, deze hebben we gewoon. Topsa. Top.

Op een goeie culinaire maaltijd hoef je niet te bezuinigen.

Je weet wat het betekent. -Kom maar op met de kaartjes.

Welke pakken we, dames? Deze? -Ja.

Bereid je gerecht met alleen gourmet-wokpannetjes.

Zij houdt van gourmetten. Jij kan ook wel lekker gourmetten, toch?

Veel succes.

Kan ik iets doen? -Zoete aardappel moet gesneden worden.

Citroen gehalveerd. -Citroen halveren. Ik denk dat dat...

Dat kun jij wel.

En klaar. Jongens, ik pak een pilsje. Veel plezier.

Voor de zoete-aardappelpuree moet hij natuurlijk eerst geschild worden.

Je moet alles ernaast gooien. Dat is... -Ja, dat is heel belangrijk.

De saus gaan we een beetje knoflook in doen. Een klein beetje pepertjes.

Ja, hoor.

Gaan we eerst alles kapotmaken. -Dit allemaal verkruimelen, toch?

Wat gaan we maken, ook alweer? -Falafelkroketjes...

met feta, pepertje erin en een fris sausje erbij met heel veel groente.

Ik krijg het helemaal warm van die falafelballetjes.

Het kan ook het gourmetstel zijn.

Gozer, effe een theedoekje erom. Komt ie. Als een rodeootje.

Begin gewoon met een goeie kwak.

Als die kwak goed is, dan is de liefde door de maag.

Juist. Ja, dit wil je zien. -Tranen in m'n ogen.

Rustig en met liefde, hè. Juist.

Jij bent ook echt wel aan het slow cooken, trouwens. Het gaat zo traag.

Wat gaan we met die mango doen? Komt die er gewoon naast te liggen in z'n geheel?

Die mango met komkommer. Dan een soort van salade er een beetje bij.

Dit is een echte bitterbal. Werp eens een blik naar dat balletje.

Dit werkt echt top. -Gaat niet goed.

Kan zo.

Dat ziet er skeer uit.

Dat broodje maakt het eigenlijk nog skeerer. Misschien moeten we het weghalen.

De Falafel Fiësta.

Ik proef de liefde, ik zie de liefde.

Het heeft onze naam wel eer aangedaan, toch? Fa-love-fel.

Over smaak valt niet te twisten, maar toch iemand die dat gaat doen vandaag.

Klein applausje voor Leonie ter Veld. -Ja.

Houdt ze van, hè. Dat is de enige reden dat ze hier zit, eigenlijk.

Le moment suprême. -Eén, twee, drie.

Drie, twee, één, tadaa.

Deze van ons paste natuurlijk niet helemaal onder de cloche.

Dat ziet er goed uit, mensen. Voor mij is het 't moment van de waarheid.

Yes. -Het mooiste moment.

Hoeveel knoflook zit hierin, man? O, my God.

Eén teen per broodje. -Ik zie munt, ik zie mango.

Heerlijk. O, lekker veel feta.

Veel smaak, jongens. -Het kan alle kanten op.

O, dit is moeilijk. Nee, ik ben er wel uit.

Ik vind, bij het ene gerecht is een bepaald iets heel overheersend...

waardoor het andere team heeft gewonnen. En de winnaar is...

Falafel Fiësta.

Dit is ook heel lekker, alleen je proeft echt zo de olie waarin het gebakken is.

Dat is toch wel een beetje jammer.

Deze boys maken kans op een jaar lang gratis boodschappen...

en vandaag krijgen ze alvast 25 euro mee.

Ben jij student en sta je naast aan de bar ook weleens aan het aanrecht...

stuur dan een videootje naar appietoday@ah.nl...

en wie weet staan wij dan volgende week bij jou in de keuken.

Proost. Hé, is alles al op?

Meer Appie Today Strijdt